Serkkuni sai elokuussa pienen pojan kaksi kuukautta ennen aikojaan. Hän toivoi pienelle itsetehtyä joululahjaksi pientä pääkallopipoa, jossa voisi olla sinistä väriä. Ostin Menitasta ihanat pehmeät ja pistelemättömät villalangat tähän tarkoitukseen ja neuloin hatun. Väreiksi valitsin tumman harmaata ja vaalean sinistä, en halunnut tehdä hatusta ihan kokonaan sinistä. Hyvin ne mielestäni sopivat yhteen, ja kun serkkuni on melko rock-henkinen, niin luulisi kelpaavan! Pääkallokin on aika söpö! Kuten näitte aikaisemmasta merkinnästäni, sen edellisen tekemäni hatun (versio 1.) kohtaloksi tuli päätyä parempiin suihin.. Noh, se oli vissiin liian iso anyway. Eilen päätin sitten tehdä hatun uudelleen, hieman pienemmäksi tällä kertaa. Pääsin niin hyvään vauhtiin, etten sitten millään malttanut mennä nukkumaan - hattu tuli vihdoin viimeistelyä ja päättelyä vaille valmiiksi puolen yön jälkeen. Ihana fiilis että se on nyt tehty - vaikkakin olen ton takia tänään ollut ihan zombi töissä..

Vaaleansinistä lankaa jäi vielä reilusti yli, joten niistä voisi vielä tehdä jotkut kivat tumput ja töppöset. Pitää alkaa etsimään jotain hyviä ja helppoja neuleohjeita näihin. Katotaan mitä saan aikaan!

 

Samaisen serkun vauvalle, Miltonille, olen myös tehnyt tuon aikaisemmassa merkinnässäni olevan tilkkupeiton. Se lähtee postiin huomenna tällaisen syksyisen kortin kanssa:

Kortin runo on lainattu ja muokattu Nalle Puhin tarinasta, jossa Puh ja Nasu etsivät Tärppää. Näin tuon tekstin suomeksi kaverini FB sivulla, ja se oli niin ihana, että halusin laittaa sen myös tähän korttiin. Englannin kielisen jutun löytämisessä meni hetki - serkku kun on ruotsalainen ja ei ymmärrä sanaakaan suomea. Me ollaan aina kommunikoitu englanniksi, joten siksi en tässä kortissakaan tee poikkeusta.

Tässä sama teksti suomeksi:

"Katso!" sanoi Nalle Puh ja osoitti maahan.
"Mitä?" kysyi Nasu.
"Uudet jalanjäljet. Kahden seuraan on liittynyt kolmas!"

Kortin ja myssyn lisäksi sain valmiiksi tällaiset "sormettomat" lapaset (Novita syksy 2010 -ohjeesta). Oli maailman helpoin ja nopein tehdä. Valitsin langaksi Novitan Rose Mohairin, joka oli mielestäni ärsyttävä neuloa. Hahtuvat pakkautui jotenkin inhottavasti sormiin, ja ohuitten puikkojen kanssa samat haituvat tuntui aina tarttuvan johonkin. Lankaa jäi yli vielä vaikka kuinka, pitää keksiä sille jotain muuta järkevää käyttöä.

 

Saas nähdä mitä keksin seuraavaksi. Homma jatkuu.