Heippa!

Ystäväni tilasi minulta vaaleanpunaiset huovutetut tossut jo pitkälti ennen joulua, ja nyt vasta sain ne valmiiksi. Tilaustossut ovat painaneet mieltäni jo pitkään, ollut huono omatunto kun en vaan ole jaksanut kaivaa puikkoja käteen ja tehdä niitä. Nyt otin itseäni niskasta kiinni, ja sain ne tehtyä.

Tässä myös tosi ohjeet tossujen teolle, lainattu ja hieman muokattu Novitan talvilehden 2010 ohjeesta. Otin tällä kertaa myös valokuvat jokaisesta työvaiheesta, niistä näkee hyvin miten valtava tossu on ennen huovutusta ja kuinka ne kutistuvat pesussa. Ensimmäisiä huovutustöitä vähän ihmettelin, että pitääkö tossujen ihan oikeasti olla noin valtavat...

Ohje (aikuisten koko 37-39):

Lanka: Novita Huopanen / Puikot ja sukkapuikot nr 8

Luo 48 silmukkaa puikoille, ja neulo aina oikeaa 17 cm. Päätä sitten molemmista reunoissa 4 s ja jaa loput s:t neljälle puikolle, 10 silmukkaa kullekin. Jatka neulomalla sileää neuletta suljettuna neuleena 13 cm. Aloita kavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2s oikein yhteen ja 1 o, neulo II ja IV puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus = 32s. Toista kavennukset joka kerros, kunnes jäljellä on 8s. Katkaise lanka, vedä loppujen s:iden läpi ja päätä hyvin. Ompele kantapään sauma. Virkkaa vielä eri värisellä langalla reunus tossuun jos haluat. Neulo toinen tossu samoin. Virkatun ja huovutetun kukan ohje löytyy TÄÄLTÄ. Pese kukat ja tossut parin pyyhkeen kanssa 40° peruspesussa. Jos tossu ei kutistu tarpeeksi, pese vielä uudestaan 30°:ssa.

Vaihe 1: huovuttamattomat tossut (koko n. 40 x 25 cm)

Vaihe 2: Suoraan pesukoneesta

Vaihe 3: Venytetyt ja muotoillut tossut, kukka ommeltu

Tuunasin kukalla myös omat, vanhat tossuni:

Lämpimiä varpaita kaikille! Ihanaa, torstaina alkaa hiihtoloma - pääsen Egyptin auringon alle!!! :)