Tilasin tuossa taannoin Lankaideasta hauskoja lankoja, joista laitoin kuvaakin aikaisempaan tekstiin. Sain vihdoin eilen illalla valmiiksi nämä sukat, tehtynä "Flying Saucers" -langan Sputnik Wave -värillä. Alkuun lanka pitää keriä kahdelle identtiselle rullalle, mikä voisi olla hankalaa ja aikaavievää itsekseen. Onneksi sain ripsiä räpsyttämällä ukkoni auttamaan kerimisessä. Siitä hommasta olisi kyllä pitänyt saada valokuva: laitoimme rullan imurin putkeen kiinni isolla puikolla, ja aloimme keriä. Kun molemmilla on sama tahti, niin lankaan ei tule takkuja tai solmuja – kävi hyvinkin helposti näin. Itsekseen jos joutuisi sen tekemään, niin molempia keriä pitäisi kieriä vuorotellen ja varsinkin jos on kissat siinä avustamassa, niin ei kyllä tule yhtään mitään…

Kuten Lankaidean sivulla mainitaankin kyseisen langan kohdalla, ufokuvio toimii parhaiten 60-64 silmukalla. Kokeilin alkuun 68 silmukkaa (mallitilkun perusteella valittu silmumäärä), mutta sukan varresta tuntui tulevan kovin iso – ja vaihdoin 64 silmukkaan. Puikkoina minulla oli muistaakseni numero 3:n sukkapuikot. Kerityt lankarullat on mitoitettu vähän pitemmille sukille, mutta langan menekkiä oli vähän vaikea arvioida. Näin jälkeenpäin harmittaa kun lankaa jäi yli, että olisin voinut tehdä pitemmät sukat – mutta enpä halunnut ottaa riskiä, että lanka loppuu kesken. Tuosta ylläolevasta kuvasta näkyykin ylijääneet lankamäärät. Ne näyttävät kovin pieniltä, mutta kun lanka on niin ohutta, niin sitä on aikastas paljon vielä.

Sukan kantapään ja kavennusten tekeminen ei vielä tule minulta takaraivosta, joten niissä tukeuduin taas hyvään toveriini Novita lehteen.. etsin sieltä villasukkaohjeen, joka on neulottu kolmosen puikoilla - ja sain nämä aikaiseksi niillä. Tuo vahvistetulla kantapäällä (nurjalla kaikki nurin/ oikealla puolella *1 o, nosta silmukka neulomatta, lanka takana*) oli myös uusi tuttavuus, tuntui helpolta ja näyttää mielestäni ihan hyvältä!

Jo ensimmäistä sukkaa neuloessa huomasin langan värjäävän sormeni vahvasti, vasenta etusormea ympäröi hauska tumma raita siinä kohtaa missä lanka kulkee jatkuvasti neulottaessa. Otin yhteyttä Lankaideaan, josta minulle ystävällisesti kerrottiin tämän olevan ihan normaalia käsinvärjätyissa langoissa. Minua neuvottiin pesemään valmistuneet sukat ennen käyttöönottoa, ja kylläpä niistä lähtikin väriä! En käyttänyt pesuainetta, puristelin väriä pois lämpimän veden alla niin kauan kunnes värin lähtö loppui. Pesu ei vaikuttanut sukan väriin juuri mitenkään, ehkä vähän vaalensi, vaikka väriä lähtikin niin hurjasti!

Nyt sitten sukat vaan käyttöön!  Ne on ihanat kun ne ei ole niin kovin paksut – mahtuvat tavallisiin kenkiinkin!  Tässä vielä lähikuva mun ufosukasta:

 

Lisäksi ystäväni sai muutama päivä sitten pienen tyttövauvan, jolle tuunasin tällaisen kortin:

Olen nyt kateellisena ihaillut muiden blogien kortteja, ja ajattelin vähän kokeilla muiden käyttämiä juttuja. Prinsessanalle on leimakuva, jonka väritin ihan vaan puuväreillä (kun en omista ihania Distress Inkin värejä - vielä), ja leikkasin rajoja pitkin. Liimasin kuvan skräppipapereista muodostetulle taustalle pienillä tarroilla, jolla korttiin tuli vähän kolmiuloitteisuutta. ONNEA teksti on ääriviivatarroilla tehty.

Viikonloppuna menen Menitan virkkauskurssille, saas nähdä mitä ideoita sieltä saa!